Thursday 30 July 2009

Hama brengt zakmodel fotoalbum op de markt.

Weet je nog dat vroeger iedereen pasfotootjes in zijn portemonnee had?
Tegenwoordig heeft niemand meer pasfoto’s, laat staan gewone foto’s in je portemonnee. En dat is eigenlijk heel erg jammer. Zeker als je snel even de foto van je partner, kind of huisdier wilt laten zien. Hama speelt hier handig op in met de lancering van hun nieuwste apparaatje: een pocket-formaat digitaal foto-album. Compleet met leren bescherm mapje.


Het apparaatje heeft een 7-inch beeldscherm en 4 GB geheugen. Je kunt er ook je SD, SDHC of MMS geheugenkaartjes in stoppen. Je zet jo foto’s op het lijstje via USB.

Dankzij de grote navigatie knoppen kun je langs je foto’s scrollen.
En ook aan het batterijtje is gedacht; goed voor twee en een half uur en oplaadbaar met een USB kabeltje.

Geinig toch? Leuk cadeau voor iemand die net een kindje heeft gekregen. Helaas zijn de prijs en verkooppunten nog niet bekend

Tuesday 28 July 2009

Fotografie tips: een goede groepsfoto

Het is misschien de meest lastige foto om te nemen: de familie groeps foto. Deze groepsfoto’s werken eigenlijk alleen als iedereen naar de camera kijkt en ook nog eens tegelijkertijd lacht. Mensen ‘cheese’ laten zeggen is een typische manier om iedereen aan het lachen te krijgen. Maar het werkt niet altijd.

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden bij het maken van een familie groeps foto.

  • Zorg dat iedereen ontspannen is. Iedereen moet ontspannen naast elkaar kunnen staan en ook tegenover de cameraman. Als de camera man ook een familielid is hoeft het geen probleem te zijn.
  • Neem alleen de groep en probeer niet de achtergrond mee te krijgen. Dit lijdt onnodig af.
  • Er zijn altijd mensen die niet willen poseren. Je moet daarom snel zijn. Zorg voor een kleine camera die je in je broek zak houdt. Zodra je een goed beeld hebt neem je snel een foto.
  • Maak meerdere foto’s. Er is altijd wel iemand met z’n ogen dicht.

Monday 27 July 2009

Skyla digitale fotolijst met special scan functie.


Er worden iedere dag nieuwe digitale fotolijsten op de markt gebracht. Sommigen hebben iets unieks ten opzichte van de rest. Zoals de nieuwe Skyla Memoir FS80. Deze digitale fotolijst heeft een ingebouwde scanner. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het is eigenlijk heel logisch. Het idee is dat je in plaats van een computer, de Skyla gebruikt om je oude foto’s in te scannen. Je hoeft ze niet eerst op te slaan op je pc en dan over te brengen naar je digitale fotolijst, nee, je kunt ze direct laten zien.

Je Skyla werkt verder heel simpel. Er zit een kleine afstandbediening bij en de afbeeldingen zijn redelijk scherp. Je kunt ook muziek en video afspelen, maar helaas zijn de boxjes, die aan de achterkant van de lijst zijn ingebouwd, niet van erg hoge kwaliteit. Het speciale aan deze lijst is dus de scan mogelijkheid. De kwaliteit van de ingescande foto’s is goed en je kunt ze natuurlijk ook overzetten op je computer. De vraag die mij nog rest: hoeveel oude, niet digitale foto’s heb je nog en hoe vaak zal je die willen inscannen?

Friday 24 July 2009

Yahoo koopt Xoopit


Yahoo bevestigde gisteren dat het Xoopit heeft opgekocht. Zoopit is een add-on die je helpt om content (video, foto’s en tekst) vanuit je inbox te delen op social networking websites, zoals Facebook.

Met de aankoop van deze in San Fransisco gemaakte add-on wil Yahoo nieuwe foto mogelijkheden toevoegen aan Yahoo Mail, dat laat directeur Bryan Lamkin weten op het bedrijfs blog. De add-on is oorspronkelijk gebouwd voor Gmail.
Met Xoopit kun je je foto’s en video’s dus beschikbaar stellen vanaf je inbox naar sociale netwerk sites.

De add-on was vanaf maart 2008 alleen verkrijgbaar in beta versie op uitnodiging. Pas in december kwam er ook een versie voor Yahoo mail, omdat Yahoo toen het mail platform opende voor extern applicaties. Volgens Yahoo is de service die daar de naam ‘My Photos’ heeft een van de meest populaire applicaties voor Yahoo Mail.

De financiële deal is niet open baar gemaakt, maar volgens eerdere berichten zou het gaan om een bedrag van zo’n 20 miljoen dollar.

Wednesday 22 July 2009

Samsung lanceert online fotografie magazine

Samsung heeft een online magazine, een zogenaamd e-zine, gelanceerd, onder de naam ‘Capture Your World’. Samsung wil hiermee mensen bereiken die geïnteresseerd zijn in fotografie.

Het online magazine zal product eigenschappen bespreken en advies geven aan fotografen om het meest uit hun Samsung digitale camera en camcorder te halen. De eerste ‘uitgave’ zal een interview bevatten van de professionele bruiloft fotograaf Julia Boggio.

Het digitale tijdschrift zal een mix zijn van geschreven teksten, beeld en video reviews van producten van Samsung Digital Imaging. Het zal ook direct linken naar de hoofdwebsite van Samsung, de forografie communicatie en het camera weblog.

Het tijdschrift zal eens per kwartaal verschijnen en iedereen kan toegang krijgen via de captureyourworld website, of zich registreren en het ontvangen in de e-mail inbox. Het tijdschrift zal alleen digitaal te lezen zijn, er wordt voorlopig nog geen gedrukte variant gemaakt. Ik ben benieuwd of Samsung ook over andere merken of verbeteringen aan de eigen producten zal schrijven.

Tuesday 21 July 2009

Pandigital PanTouch Clear Digitale fotolijst


Pandigital, de nummer 1 maker van digitale fotolijsten in de Verenigde Staten, heeft deze week aangekondigd dat de PanTouch clear lijn nu ook in Europa wordt gelanceerd. De PanTouch clear lijn brengt een ongelofelijk nieuw design door de creatie van ‘floating’ foto’s.

De digitale fotolijsten zijn met een halve centimeter dik de dunste op de markt.
Een slimme combinatie van revolutionaire technologie en gebruiksvriendelijk product design Om het drijvende effect te creëren bezitten de PanTouch clear frames een mooie 800x600 hoge resolutie scherm dat lijkt te drijven in het glas date er omheen zit. Hoewel de fotolijst modern is past ie ook in een stijlvol interieur van een traditioneel huis. Zelfs de standaard is transparant, voor een ononderbroken gezicht.

De PanTouch is heel makkelijk te gebruiken. Het maakt gebruik van de populaire Pandigital interface. Gebruikers kunnen hun foto’s bekijken en de scherm instellingen aanpassen op het touch screen glazen oppervlak van de lijst, dankzij de nieuwe touch technologie.

Wednesday 15 July 2009

Het organiseren van je digitale foto’s

Je hebt duizenden digitale foto’s, maar waar is die ene die je nodig hebt? Dat is de vraag waar iedereen die een digitale camera bezit een keer tegen aan loopt. Om die vraag te kunnen beantwoorden heb je een systeem nodig om de foto’s te categoriseren en van labels te voorzien. Zo’n systeem kan je groeiende fotoverzameling van een ongeorganiseerd zooitje zo te vormen dat het straks leuk wordt om foto’s op te zoeken. En te bekijken natuurlijk!

Creër nog voordat je foto’s op je PC zet een logische weergaven van mappen op je harde schijf in categorieën die voor jou belangrijk zijn. Begin met een hoofdmap, onder de naam ‘ foto’s’ of ‘afbeeldingen’ of zo iets. Vervolgens maak je een submap per jaar en daarna een map per maand. Dit is een handige manier om die voor vrijwel iedereen geschikt is.

In de maand mappen maak je vervolgens thematische mappen. Zoals ‘verjaardagsfeest mam’ of ‘in huis’.

Dit is een goede basis om vervolgens al je foto’s in te plaatsen. Let op dat je foto’s ook daadwerkelijk een naam geeft. Zodat je ze met gebruik van je besturingssysteem kan terug vinden op naam.

Tuesday 14 July 2009

Stuur je eigen foto kaarten!

Heb je altijd al je eigen ansichtkaarten willen maken en verzenden? Dat kan tegenwoordig heel makkelijk, met je digitale camera en je eigen digitale foto’s. Je upload de foto’s naar een website waarop je online foto’s kunt printen. Het proces is heel simpel, en het is een gemakkelijke manier om in contact te blijven met vrienden en familie. Hoeveel je er ook zend, ze zijn altijd persoonlijk. Let natuurlijk wel op dat je niet twee keer dezelfde foto naar een persoon stuurt.

Het eerste dat je nodig hebt is een foto. Je hebt vast al een camera en je maakt vast al een hoop foto’s. Kies een mooie foto die je al hebt, of ga op pad om die ultieme ansichtkaart foto te maken. Vervolgens upload je ze, laat ze afdrukken, schrijf een leuke tekst op de achterkant en plak er een postzegel op.

De meeste online foto afdruk websites bieden ook een opslag functie. Dit is een gemakkelijke manier om je foto’s te back-up-en.

Als je een kaart wilt sturen naar een familie lid of vriend met wie je jeugd herinnering hebt kan het ook heel mooi zijn als je een oude (zwart-wit) foto inscant. De verassing zal nog groter zijn!

Monday 13 July 2009

Kodak Easyshare, nog niet helemaal easy.


Kodak brengt een nieuwe digitale fotolijst op de markt, de Kodak Easyshare S730. En deze easyshare is zo easy omdat je er een ingebouwde batterij in zit. Je hebt nu dus zelfs geen voedingskabeltje meer nodig!

Daarnaast zal het op deze Kodak digitale fotolijst ook mogelijk zijn om meerdere afbeeldingen tegelijk te bekijken in de collage functie. Je kunt dus in een scherm een sfeerbeeld creëren van een mooie dag uit je vakantie. Met de Picture Finder kun je vervolgens foto’s vinden die op de zelfde dag zijn genomen.

Met het interne geheugen van 1 GB kun je zo’n 8000 foto’s opslaan. De lijst heeft daarnaast een USB uitgang, memory kaart lezer en bewegings sensor.

Je kunt er ook nog eens video en muziek op afspelen. Dus wat wil je nog meer?

Nou het enige dat ontbreekt is wifi. Want hoewel de voedingskabel niet meer nodig is, heb je wel weer je usb kabeltje nodig om de foto’s op de lijst over te zetten. Niet zo heel erg easy dus. Jammer dat Kodak daar niet aan gedacht heeft.

De Kodak Easyshare S730 zal €150 gaan kosten.

Friday 10 July 2009

Altijd op de hoogte dankzij je fotolijst?


De nieuwe Kogan fotolijst is niet alleen voor foto’s. Gelukkig maar, want we willen tegenwoordig steeds meer en een digitaal fofo lijstjes moet een apparaat zijn dat vele andere mogelijkheden heeft… en we worden er ook wel moe van om steeds dezelfde foto’s voorbij te zien komen. We willen liever weten waar onze grote vriend Obama mee bezig is bijvoorbeeld.
En deze Kogan fotolijst lijkt op deze vraag in te gaan: je kunt hem gebruiken voor Twitter en Facebook!

Dus: je kunt er foto’s op bekijken, je kunt je vrienden bekijken op Facebook en tweets volgen op Twitter allemaal via Wifi. En er zit zelfs RSS support op, dat betekent dat je je favo nieuws feed kunt laten inlopen op je fotolijstje. Je hoeft dus de bank niet meer af om op de hoogte te blijven!

Wat foto’s betreft is ie gewoon handig. Je kunt je foto’s e-mailen naar je digitale fotolijst, je kunt playlistjes maken en je kunt zelfs de foto’s van de Flickr account opvragen.

De Kogan wordt deze maand in Australië gelanceerd. Hopelijk komt ie snel naar ons landje!

Wednesday 8 July 2009

Digitale fotolijstjes – eindelijk echt draadloos

Eindelijk komt de technologie voor consumenten elektronica dichtbij het verliezen van alle draden en kabel. Ok, natuurlijk zullen we nog steeds een voedingskabel naar het stopcontact nodig hebben, maar we kunnen tenminste zonder de verbinding van computer en digitale camera met een USB kabel.

Ik heb zo’n hekel aan het zoeken van het kabeltje voor de USB uitgang van mijn laptop en dat moet dan ook nog het juiste kabeltje zijn dat in mijn digitale telefoon past. Wat een gedoe. En als je dan ook nog eens die foto’s op de digitale fotolijstje wilt laten zien, komt het derde kabeltje kijken. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Veel lijstjes komen maken gebruik van een wireless systeem. Je kunt het lijstje op de schoorsteenmantel laten staan en vanaf je computer je foto selecties bijwerken.

Er waren al een tijdje wireless fotolijsten met blue tooth op de markt, maar het nadeel is vaak dat je dat niet op je pc hebt. De nieuwe draadloze digitale fotolijsten maken standaard gebruik van wireless frequenties, zoals 802.11g. Het overzetten van foto’s wordt daarmee super makkelijk. Ik hoop maar dat deze trend in andere huis tuin en keuken producten wordt doorgezet. Dan kunnen al die kabels de deur uit!

Tuesday 7 July 2009

Hoe groen zijn digitale fotolijsten?


In 2008 zijn er wereldwijd meer dan 20 miljoen digitale fotolijsten verkocht. Het was het kerstcadeau van afgelopen jaar. En het is gemakkelijk te begrijpen waarom: ze kunnen worden gepersonaliseerd door er foto’s op te zetten van familie, vrienden, bezienswaardigheden enzovoort. Met een klein beetje moeite geef je een gedenkwaardig cadeau dat ook nog eens honderd procent uniek is!

Maar zijn digitale fotolijsten wel goed voor het milieu? Wat als je je lijstje de hele dag aan hebt, kun je dan niet beter een fotoboek in de kast hebben staan? Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe vaak je foto’s laat afdrukken of uitprinten. Stel je laat regelmatig foto’s afdrukken. Als je in plaats van deze foto’s afdrukken vanaf nu alleen nog maar je digitale fotolijst gebruikt, dan is die lijst zeker beter voor het milieu. Je bespaart namelijk op papier, chemische producten en inkt. Een gewoon 7 inch lijstje gebruikt ongeveer 9 watt, dat is ongeveer even veel als een spaarlamp.

Er is natuurlijk nog een simpele manier om energie te besparen: zet je lijstje uit als je niet thuis bent. Als je een timer op het stopcontact zet voorkom je dat de lijst ‘s nachts aan blijft staan. Je kunt er ook voor kiezen om de digitale fotolijst alleen aan te zetten als er bezoek is. Samen foto’s kijken is veel leuker dan alleen!

Monday 6 July 2009

Markt digitale fotolijsten groeit nog steeds.


Er worden in Groot Brittannië steeds meer digitale fotolijstjes verkocht, zo blijkt uit onderzoek van Futuresource Consulting. Er zijn in 2008 in totaal 1,8 miljoen fotolijstjes verkocht en volgens een schatting heeft tien procent van de huishoudens in Groot Brittannië nu ten minste een digitale fotolijst staan.

De goedkopere 7-inch lijstjes hebben vooral bijgedragen aan deze groei van 60 procent ten opzicht van 2007. De verkoop wordt gedreven door cadeaus en first-time kopers, die zijn overgehaald door de lagere prijzen. Tussen december 2007 en december 2008 is zijn de prijzen met ongeveer 20 procent gedaald.

Omdat de markt rond cadeautjes zo sterk is is duidelijk te zien dat rond de feestdagen meer digitale fotolijstjes worden aangeschaft. Mensen vinden het leuk om een cadeau te geven dat meteen ook persoonlijk is, door er alvast een mooie selectie foto’s op te zetten.

Ondanks de huidige recessie wordt toch verwacht dat de verkoop nog verder zal groeien met 10 tot 20 procent in 2009. Daarmee is de digitale fotolijst de status van technologische gadget ontgroeid en nu een consumenten product geworden dat we in steeds meer huishoudens zullen tegenkomen.

Friday 3 July 2009

Reiswekker en digitale fotolijst in één

Ken je iemand die binnenkort een wereldreis gaat maken? Of is jouw liefje altijd maar van huis voor zaken? Dan is de Travel Alarm Clock Digital Photo Frame een goed cadeau. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een reiswekker en digitale fotolijst in één. Heel handig zet je foto erop en je bent de eerste waaraan wordt gedacht bij het wakker worden zonder dat je mee hoeft!

Het beeldscherm is 2 bij 2,5 inch. 60 foto’s kunnen worden worden opgeslagen en als een diashow worden afgespeeld. Met een USB kabel kun je de foto’s van je computer direct op de reiswekker worden gezet.

Wanneer je in een andere tijdszone terecht komt zet de reiswekker de tijd gelijk met 1 van de 4 atomische klokken in de wereld. De Travel Alarm Clock Digital Photo Frame heeft een mooi strak design en kost 55 euro.

Thursday 2 July 2009

Youtube op je digitale fotolijst

De markt voor de digitale fotolijst neemt toe. Zeker nu de consument heeft gezien dat de prijzen zijn gedaald naar een betaalbaar niveau in de eerste helft van 2009. Het is een trend om digitale fotolijstjes inclusief opgeladen foto’s cadeau te geven. En nu je met de nieuwste applicaties je foto’s kunt delen en downloaden via het internet, en het lijstje te gebruiken is voor bijvoorbeeld internet radio en het bekijken van videosites als Youtube zal het digitale fotolijstje alleen maar populairder worden.

Recent onderzoek door In-Stat wees uit:
* Wereldwijd zal het aantal verkochte lijstjes geschat in 2013 zo’n 50 miljoen zijn.
* Bijna 60% van de Amerikaanse respondenten gaf aan dat ze graag bij hun volgende lijstje een geintegreerd draadloos internet netwerk erop zouden willen hebben.
* De kosten voor een draadloos 8-inch digitaal fotolijstje zullen dalen tot 36 dollar in 2013. Het LCD scherm en de draadloze module zijn de belangrijkste kostendragers voor de lijst.

Bijna iedereen vindt het leuk om film te kijken, vroeger moest je naar de bioscoop om een film te zien maar door de technologie is dit niet meer nodig.

Foto cadeaus – een persoonlijke touch


Of het nou om een formele of informele gelegenheid gaat, je beste vriend of een verre bekende, een foto cadeau valt altijd in de smaak.

1. Persoonlijk foto lijstje
Hoe simpel het ook is, de ingelijste foto is nog steeds een perfect cadeau. Je kunt kiezen uit verschillende maten, kleuren materialen. Geschikt voor vrouwen en mannen. De ontvanger kan het zelfs meenemen naar het werk.

2. Persoonlijke wijn glazen.
Dit is meer geschikt voor speciale gelegenheden, zoals een verloving, of een house warming party. Maar ook voor een gewone verjaardag zijn persoonlijke wijnglazen een goed cadeau.

3. Persoonlijk schort.
Voor iedere kookfan het perfecte cadeau. Maar ook leuk voor mensen die juist niet kunnen koken. Een leuke tekst op het schort helpt misschien om de meest culinaire gerechten te bereiden.

4. Persoonlijk horloge
Het kost wat meer, maar het is wel een special cadeau voor een persoon die geslaagd is, afgestudeerd of een nieuwe baan heft. Je kunt een foto laten drukken in het horloge zelf, achter de wijzers.

5. Persoonlijk boek
Een perfect last-minute cadeau: koop een boek, plak een foto van de jarige in de kaft en schrijf ere en persoonlijke boodschap bij. Niemand die raad dat jij vergeten was een cadeau te kopen!