Friday 6 May 2011

Nieuwe Trend In Bankstellen

Er is een duidelijk nieuwe trend waarneembaar in de zitmeubelen en dan special in de zitmeubels voor de woonkamer. Bankstellen zoals we die al jaren kennen zijn een beetje uit de gratie.

De trend op dit moment is dat mensen steeds vaker kiezen vopor een minimalistisch interieur en daar past het klassieke bankstel niet in. Ze gaan dus op zoek naar iets anders en dat is er volop.

Veel verschillende materialen worden gebruikt om nieuwe stijl zitbanken en ligbanken te ontwerpen. Van eerste klas meubelstoffen tot leer en kunstleer. Vaak op een glanzend stalen onderstel. De combinatie met een stalen onderstel doet denken aan jaren50 meubilair, maar dan heel modern.

Er zijn ook veel verschillende kleuren verkrijgbaar maar witte of creme en zwart tinten voeren de boventoon. Minimalistische interieurs hebben vaak wit met zwart als basiskleuren dus moet het zitmeubel ook iets in de trant zijn. Zoals gewoonlijk in minimalistische interieurs komen de accenten van overige decoratie zoals kussens die vaak in felle kleuren zijn uitgevoerd: geel, paars, groen. Maar ook aardetinten worden volop gesignaleerd.

No comments:

Post a Comment