Friday 1 April 2011

Het effect van kleuren…


Wist je dat kleuren een effect kunnen hebben op jouw stemming? Het is van groot belang dat je zorgvuldig de kleuren uitkiest voor elke ruimte in jouw huis. Hier een kleine uitleg over de vaker gebruikte hoofdkleuren…

Rood – dit is de kleur die de meeste energie geeft. Het is een hele warme en romantische kleur. Gebruik liefst geen rood voor de slaapkamer.

Groen – deze is één van de meest gebruikte kleuren bij het inrichten. Verder is groen een neutrale kleur. Groen geeft blijdschap en brengt je dichterbij de natuur. Probeer deze kleur in de keuken uit.

Blauw – deze kleur wordt ook vaak gebruikt bij het inrichten. Blauw, als kleur van de lucht en van de zee, wordt geassocieerd met rust en kalmte. Deze kleur past goed in de badkamer.

Zwart – deze kleur wordt vaak in verband gebracht met saaiheid. Aan de andere kant is zwart een zeer chique kleur. Schaf meubilair aan in zwart, maar gebruik deze kleur liever niet voor de wand.

Wit – deze kleur wordt in verband gebracht met innerlijke rust. Verder zorgt wit ook ervoor dat jouw kamer er groter uitziet dan het is.

Kies voor een goed kleurgebruik bij het inrichten en meubileren. Haal zoveel mogelijk voordelen uit kleuren!


No comments:

Post a Comment