Wednesday 8 July 2009

Digitale fotolijstjes – eindelijk echt draadloos

Eindelijk komt de technologie voor consumenten elektronica dichtbij het verliezen van alle draden en kabel. Ok, natuurlijk zullen we nog steeds een voedingskabel naar het stopcontact nodig hebben, maar we kunnen tenminste zonder de verbinding van computer en digitale camera met een USB kabel.

Ik heb zo’n hekel aan het zoeken van het kabeltje voor de USB uitgang van mijn laptop en dat moet dan ook nog het juiste kabeltje zijn dat in mijn digitale telefoon past. Wat een gedoe. En als je dan ook nog eens die foto’s op de digitale fotolijstje wilt laten zien, komt het derde kabeltje kijken. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Veel lijstjes komen maken gebruik van een wireless systeem. Je kunt het lijstje op de schoorsteenmantel laten staan en vanaf je computer je foto selecties bijwerken.

Er waren al een tijdje wireless fotolijsten met blue tooth op de markt, maar het nadeel is vaak dat je dat niet op je pc hebt. De nieuwe draadloze digitale fotolijsten maken standaard gebruik van wireless frequenties, zoals 802.11g. Het overzetten van foto’s wordt daarmee super makkelijk. Ik hoop maar dat deze trend in andere huis tuin en keuken producten wordt doorgezet. Dan kunnen al die kabels de deur uit!

No comments:

Post a Comment