Tuesday 7 July 2009

Hoe groen zijn digitale fotolijsten?


In 2008 zijn er wereldwijd meer dan 20 miljoen digitale fotolijsten verkocht. Het was het kerstcadeau van afgelopen jaar. En het is gemakkelijk te begrijpen waarom: ze kunnen worden gepersonaliseerd door er foto’s op te zetten van familie, vrienden, bezienswaardigheden enzovoort. Met een klein beetje moeite geef je een gedenkwaardig cadeau dat ook nog eens honderd procent uniek is!

Maar zijn digitale fotolijsten wel goed voor het milieu? Wat als je je lijstje de hele dag aan hebt, kun je dan niet beter een fotoboek in de kast hebben staan? Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe vaak je foto’s laat afdrukken of uitprinten. Stel je laat regelmatig foto’s afdrukken. Als je in plaats van deze foto’s afdrukken vanaf nu alleen nog maar je digitale fotolijst gebruikt, dan is die lijst zeker beter voor het milieu. Je bespaart namelijk op papier, chemische producten en inkt. Een gewoon 7 inch lijstje gebruikt ongeveer 9 watt, dat is ongeveer even veel als een spaarlamp.

Er is natuurlijk nog een simpele manier om energie te besparen: zet je lijstje uit als je niet thuis bent. Als je een timer op het stopcontact zet voorkom je dat de lijst ‘s nachts aan blijft staan. Je kunt er ook voor kiezen om de digitale fotolijst alleen aan te zetten als er bezoek is. Samen foto’s kijken is veel leuker dan alleen!

No comments:

Post a Comment