Monday 6 July 2009

Markt digitale fotolijsten groeit nog steeds.


Er worden in Groot Brittannië steeds meer digitale fotolijstjes verkocht, zo blijkt uit onderzoek van Futuresource Consulting. Er zijn in 2008 in totaal 1,8 miljoen fotolijstjes verkocht en volgens een schatting heeft tien procent van de huishoudens in Groot Brittannië nu ten minste een digitale fotolijst staan.

De goedkopere 7-inch lijstjes hebben vooral bijgedragen aan deze groei van 60 procent ten opzicht van 2007. De verkoop wordt gedreven door cadeaus en first-time kopers, die zijn overgehaald door de lagere prijzen. Tussen december 2007 en december 2008 is zijn de prijzen met ongeveer 20 procent gedaald.

Omdat de markt rond cadeautjes zo sterk is is duidelijk te zien dat rond de feestdagen meer digitale fotolijstjes worden aangeschaft. Mensen vinden het leuk om een cadeau te geven dat meteen ook persoonlijk is, door er alvast een mooie selectie foto’s op te zetten.

Ondanks de huidige recessie wordt toch verwacht dat de verkoop nog verder zal groeien met 10 tot 20 procent in 2009. Daarmee is de digitale fotolijst de status van technologische gadget ontgroeid en nu een consumenten product geworden dat we in steeds meer huishoudens zullen tegenkomen.

No comments:

Post a Comment